RACE REPORT | MotoGP Franciaország 2024

A spanyol Jorge Martín nagyszerű teljesítményt nyújtva megnyerte a 2024-es Francia Nagydíjat.

A szombati sprintverseny győztese, Jorge Martín az egész futam során ádáz csatát vívott riválisával, Francesco Bagnaia-val. A 13. helyről induló Marc Marquez azonban végül megelőzte Bagnaia-t, és megszerezte a második helyet.

A Pramac Ducati színeiben versenyző Martin most 129 ponttal vezeti a tabellát, 38 ponttal megelőzve Bagnaia-t, aki most a második helyet foglalja el. 

Annak ellenére, hogy Le Mans-ban a pole pozícióból indult, Martin nem tudta kihasználni az előnyét, és már az első körben megelőzte Bagnaia. A két versenyző a verseny során végig közel maradt egymáshoz, kerék a kerékkel küzdöttek.

Bagnaia a gyári Ducatival sokáig hárította Martin számos támadását, és csak nem sokkal a vége előtt adta meg magát. A vezetés visszaszerzésére tett erőfeszítései ellenére azonban Bagnaia egyre nagyobb nyomást gyakorolt Marquezre.

A korábbi sérülések és látásproblémák ellenére Marquez figyelemre méltó elszántságot és tempót mutatott. Az utolsó körben megelőzte Bagnaia-t, és újabb értékes második helyet szerzett, amivel feljött az összesítésben a harmadik helyre.

A nap így kiábrándítóan alakult a címvédő Bagnaiu számára, aki csak hajszál híján maradt le a győzelemről, és végül be kellett érnie a dobogó utolsó helyével.

Contattateci per qualsiasi domanda. Siamo qui per voi e pronti a rispondere.

info@motogpvalencia.com


ticket gp logo

2024 © MOTOGPVALENCIA.COM

Informazioni

Consegna gratuitaConsegna gratuita

Pagamenti sicuri e protettiPagamenti sicuri e protetti

Buoni regaloBuoni regalo

Biglietto Print@homeBiglietto Print@home

Pagamento
Paypal Visa MasterCard GoPay Stripe Comgate Apple Pay Google Pay

Abbiamo stabilito partnership con circuiti, organizzatori e partner ufficiali. Poiché non collaboriamo direttamente con il proprietario delle licenze di Formula 1, è necessario che includiamo la seguente dichiarazione:

This website is unofficial and is not associated in any way with the Formula 1 companies. F1, FORMULA ONE, FORMULA 1, FIA FORMULA ONE WORLD CHAMPIONSHIP, GRAND PRIX and related marks are trade marks of Formula One Licensing B.V.

Website by: HexaDesign | Update cookies preferences